Ev yapımı Cevizli Baklava Tatlısı Tarifi
Ev yapımı Cevizli Baklava Tatlısı Tarifi
Malzemeleri.
2 tane yumurta,1 su bardağı sıvı yağ,1 su bardağı yoğurt,1 yemek kaşığı sirke,Yarım çay kaşığı tuz,5 su bardağı arası un,1 paketin yarısı kadar kabartma tozu,2 buçuk su bardağı dövülmüş ceviz,150 gram tereyağı,1 su bardağı zeytinyağı.
Cevizli Baklava Tarifi için Şerbet malzemeleri
3 su bardağı toz şeker,3 su bardağı su,8-10 damla limon suyu,Bir fiske tuz.
Cevizli Baklava Tarifi nasıl yapılır?
İlk olarak yumurta,yağ, sirke yoğurt, un, tuz ve kabartma tozu malzemeleri ile yumuşak, ele yapışmayan bir hamur yoğurun.Hamuru 36 eşit yuvarlak parçaya ayırın.Parçaların üzerini örterek yarım saat kadar dinlendirin.Baklava hamuru parçaları 6 adetli parçalar halinde açılacak.Bezeleri el büyüklüğünde açıp nişasta serperek 6 adetli olarak üst üste dizin.Yufkaların kaymaması için hafifçe üstlerine bastırarak büyütün.Yufkaların hepsini kullanacağınız tepsi büyüklüğünde merdane kullanarak açın.İlk katı tepsiye serin ve üzerine cevizleri dökün, bol cevizli olması için 2. katı serip onun içine de cevizleri dökün.3 katlı cevizli baklava hamuru artık hazır.Baklava hamurunu üçgen,kare veya istediğiniz herhangi bir şekilde keserek üzerinde eritilmiş tereyağı ve zeytinyağı gezdirin.180 derecedeki önceden ısıtılmış fırında iyice kızarana kadar pişirin.Baklava tatlısı için hamuru soğuduktan sonra üzerinde ılık şerbeti gezdirerek 3 saat dinlendirip servis yapabilirsiniz
Malzemeleri.
2 tane yumurta,1 su bardağı sıvı yağ,1 su bardağı yoğurt,1 yemek kaşığı sirke,Yarım çay kaşığı tuz,5 su bardağı arası un,1 paketin yarısı kadar kabartma tozu,2 buçuk su bardağı dövülmüş ceviz,150 gram tereyağı,1 su bardağı zeytinyağı.
Cevizli Baklava Tarifi için Şerbet malzemeleri
3 su bardağı toz şeker,3 su bardağı su,8-10 damla limon suyu,Bir fiske tuz.
Cevizli Baklava Tarifi nasıl yapılır?
İlk olarak yumurta,yağ, sirke yoğurt, un, tuz ve kabartma tozu malzemeleri ile yumuşak, ele yapışmayan bir hamur yoğurun.Hamuru 36 eşit yuvarlak parçaya ayırın.Parçaların üzerini örterek yarım saat kadar dinlendirin.Baklava hamuru parçaları 6 adetli parçalar halinde açılacak.Bezeleri el büyüklüğünde açıp nişasta serperek 6 adetli olarak üst üste dizin.Yufkaların kaymaması için hafifçe üstlerine bastırarak büyütün.Yufkaların hepsini kullanacağınız tepsi büyüklüğünde merdane kullanarak açın.İlk katı tepsiye serin ve üzerine cevizleri dökün, bol cevizli olması için 2. katı serip onun içine de cevizleri dökün.3 katlı cevizli baklava hamuru artık hazır.Baklava hamurunu üçgen,kare veya istediğiniz herhangi bir şekilde keserek üzerinde eritilmiş tereyağı ve zeytinyağı gezdirin.180 derecedeki önceden ısıtılmış fırında iyice kızarana kadar pişirin.Baklava tatlısı için hamuru soğuduktan sonra üzerinde ılık şerbeti gezdirerek 3 saat dinlendirip servis yapabilirsiniz
Yorumlar
Yorum Gönder